Teraz jest 09 wrz 2010 07:04

Utwórz nowy wątek Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 7 ] 
 Ostrzeżenie 
Autor Wiadomość

Post Ostrzeżenie
Od pewnego czasu przy wchodzeniu na niektóre tematy na forum pojawia mi się taki komunikat:
Obrazek

ostatnio wystąpił przy odwiedzaniu zabawy "którą piosenkarkę lub piosenkarza wolicie"...lub coś w tym stylu;)

Proszę o sprawdzenie czy jest to błąd powodowany przez mój komputer/przeglądarkę etc, czy jednak wina leży po stronie forum.

09 mar 2010 19:00

Post Re: Ostrzeżenie
NASZ COŚ Z KOMPEM ALBO Z PRZEGLĄDARKĄ
Obrazek
Obrazek

Linki do ogrodów pokazowych mogą
być umieszczane jedynie w dziale banery lub w podpisie.
Proszę się stosować do regulaminu forum
pozdrawiam
królik

09 mar 2010 19:06

ludka napisał(a):
Od pewnego czasu przy wchodzeniu na niektóre tematy na forum pojawia mi się taki komunikat:
Obrazek

ostatnio wystąpił przy odwiedzaniu zabawy "którą piosenkarkę lub piosenkarza wolicie"...lub coś w tym stylu;)

Proszę o sprawdzenie czy jest to błąd powodowany przez mój komputer/przeglądarkę etc, czy jednak wina leży po stronie forum.

Dziekuję bardzo za zgłoszenie
Sprawa została przekazana dalej.
Tak poza tym nie zetknąłem się jeszcze z takim problemem.
Ale zauważyłem coś podobnego.
Pozdrawiam
Zamykam wątek,gdyż powstał spam.

09 mar 2010 21:05
Site Admin

Czy dokonywałaś ostatnio aktualizacji lub instalacji programów antywirusowych lub firewalli?

Tego rodzaju komunikaty wyświetlane są wówczas, gdy Twoje programy chroniące bezpieczeństwo komputera ustawione są na wysoki stopień bezpieczeństwa.

Abyśmy mogli sprawdzić, w czym dokładnie leży problem prosimy o link do wątku.

Pozdrawiam

sonka

17 mar 2010 17:33

Proszę, link: viewtopic.php?f=19&t=20313&start=690
jeszcze jeden: viewtopic.php?f=138&t=19202&start=66980

Zmiana ustawień programu antywirusowego nic nie daje ponieważ ustawiony jest na poziom najniższej wrażliwości... czy jakoś tak. Swego czasu miałam do czynienia z takim komunikatem na innym forum.

20 mar 2010 18:03
Site Admin

Czy na innym forum udało Ci się dociec przyczyny opisywanego zjawiska?

Szczerze przyznam, że z opisywanym problemem spotykam się po raz pierwszy.

Pozdrawiam

sonka

01 kwi 2010 13:00

Jaka jest przyczyna błędu... bardzo prosta. Ktoś zapewne wstawił zapewne obrazek ze strony mijama.strefa.pl - adres tej strony pojawia się w ostrzeżeniu, które wkleiła ludka (pierwszy post). Po wejściu na tę stronę otrzymałem komunikat:
Cytuj:
Strona zgłoszona jako dokonująca ataków!

Strona mijama.strefa.pl została zgłoszona jako strona stanowiąca zagrożenie i została zablokowana zgodnie z ustawieniami bezpieczeństwa.

Tego rodzaju strony mogą próbować instalować oprogramowanie wykradające poufne dane, używające komputera do pośredniczenia w atakach lub uszkadzające system.

Niektóre szkodliwe strony celowo rozpowszechniają niebezpieczne oprogramowanie, ale większość z nich działa na serwerach, na które nastąpiło włamanie.

I wszystko jasne. Taki komunikat pojawia się, gdyż ludka próbuje wejść na jedną ze stron forum.zieloneimperium.pl, na której jest zapewne obrazek z mijama.strefa.pl, a że witryna ta została ona zgłoszona jako potencjalne zagrożenie, automatycznie ostrzeżenie pojawia się na forum ZI, gdyż odnosi się ono do strony niebezpiecznej.

UWAGA! Proszę nie wchodzić na wyżej podaną stronę, gdyż może ona wyrządzić Tobie szkody - ja podałem jedynie ten adres w celach informacyjnych i stanowczo odradzam wchodzenia na tę stronę... :!:

sonka napisał(a):
Czy dokonywałaś ostatnio aktualizacji lub instalacji programów antywirusowych lub firewalli?

Tego rodzaju komunikaty wyświetlane są wówczas, gdy Twoje programy chroniące bezpieczeństwo komputera ustawione są na wysoki stopień bezpieczeństwa.

sonka

Przykro mi, ale się mylisz. To jest komunikat z Firefox'a i wyświetla się on dlatego, gdyż mijama.strefa.pl znajduje się na czarnej liście stron (stanowiących zagrożenie) Mozilli Firefox i nie ma znaczenia nasz antywirus czy firewall...

Nie wiem, czy Twoje odpowiedzi traktować jako żart prima aprilis'owy... Wystarczyła tylko znajomość podstaw komputera oraz logiczne przeczytanie wiadomości, którą wkleiła ludka... Widzę jednak, że dla Ciebie, sonka, zaczynają się tu schody i nie wiesz, co odpowiadać, więc na chybił-trafił próbujesz dociec przyczyny jakże prostego problemu...

02 kwi 2010 09:04
Zobacz profil ICQ WWW
Utwórz nowy wątek Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 7 ]