Wybierz jedno przysłowie lub powiedzenie i wyjaśnij jak należy je rozumnieć .
Proszę o pomoc .
Pozdrawiam.
_________________ Nie bój się cieni, one swiadczą o tym, że gdzieś znajduje się światło
08 mar 2010 14:04
kasia19989
Re: Historia - klasa 5 .
Przysłowie: "Jak Kuba Bogu, tak Bóg Kubie" oznacza, że jeżeli będziemy robić krzywdę innym, to on odpowie nam tym samym A tak wogóle to polecam l (Link usunięto )
Link usunięto
Nie można podawać linków do stron zewnętrznych. pozdrawiam królik
A może ktoś zna jeszcze jakieś bo potrzebuje paru .
_________________ Nie bój się cieni, one swiadczą o tym, że gdzieś znajduje się światło
08 mar 2010 15:40
radar.
Dołączył(a): 13 lis 2009 20:49 Posty: 808 Lokalizacja: Maków Mazowiecki, 90km od Warszawy(drogami, bo w lini prostej 50)
Mądry Polak po szkodzie. Przysłowie o charakterystycznym dla Polaków uczeniu się na błędach już popełnionych zamiast przewidywania negatywnych skutków. Informacje z Wikipedia Link usunięto
Nie można podawać linków do stron zewnętrznych. pozdrawiam królik
Przepraszam, zapomniałem.
08 mar 2010 17:10
Shaman-queen
Dołączył(a): 01 lis 2009 22:46 Posty: 11846 Lokalizacja: W miejscu, do którego tylko ja mam dostęp.
Najprościej- żeby kózka nie skakała, to by nóżki nie złamała Nie warto ryzykować i działać pochopnie
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zalogowanych użytkowników i 1 gość